Privat inkomstplanering och deklaration

Här knyter du ihop bokföringen, bokslutet och privatekonomin.

Du bör påbörja din deklaration redan innan kalenderåret tar slut. Har du t ex gjort värdepappersaffärer med oönskad effekt på din privata inkomstskatt så kan du bara åtgärda det före kalenderårsskiftet. Kanske kan du i stället kvitta bort en förlust mot en annan vinst före årsskiftet, bara du vet om situationen, men efter årsskiftet går det inte längre. Kvittningen är bättre än att ta fram förlusten ett år och sedan vinsten nästa år, eftersom förluster bara får dras av till 70 %.

Tillsammans gör vi en prognos av hur din privata inkomst och skatt verkar bli, sedan diskuterar vi om du bör påverka det och i så fall hur.

Inkomstplaneringen handlar mycket om att välja väg. Ta fram en hög inkomst för att visa en bra bild utåt för kreditgivare, kreditupplysningsföretag m fl och få höjda sociala förmåner eller minimera skatten? Eller kanske både och? När din privata inkomst kommer från din egen verksamhet kan du inte såga av den gren du sitter på, därför hjälper vi dig att optimera i stället för att maximera.

Välj oss när du söker revisor och du får du hjälp med allt du behöver – abonnera till fasta paketpriser.

  • Planera deklarationen – Privat inkomstplanering före kalenderårets slut
  • Upprätta inkomstdeklaration
  • Rapportera till Skatteverket

Skatteverket tror på högre kvalitet hos oss

Många av våra konsulter är Auktoriserade Redovisningskonsulter eller Auktoriserade Lönekonsulter i Sveriges redovisningskonsulters förbund (Srf). Genom att vi under alla år har levererat hög kvalitet på våra tjänster så har vi skaffat oss ett stort förtroende hos Skatteverket. Det är något som alla våra kunder har nytta av, inte minst i vår kommunikation med Skatteverket vid förfrågningar!